De geschiedenis van Bijbel en het christelijk geloof

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van Bijbel en het christelijk geloof.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 11
: Religieus erfgoed
Het kerkelijk kunstbezit, kunstvoorwerpen in bezit van kerken en klooster, is misschien wel de grootste kunstcollectie van Nederland. Via deze website is informatie over meer dan duizend voorwerpen te bekijken. Ook gestolen voorwerpen en kunstenaars komen aan bod.
Website
: De Rijmbijbel van Jacob van Maerlant
De Vlaamse dichter Jacob van Maerlant voltooide in 1271 de Rijmbijbel (Scholastica). Het is een bijbels verhaal in het Middelnederlands, gebaseerd op twee oudere boeken in het Latijn. Maerlant was hiermee de eerste schrijver die bijbelse verhalen toegankelijk maakte voor mensen die geen Latijn konden lezen.
Website
: Bijbel en cultuur
Geen enkel boek heeft zo intens onze cultuur beïnvloed als de bijbel. Vooral op de kunst, maar ook op onze taal, moraal, politiek, staatsvorm en rechtspraak heeft het 'Boek der boeken' zijn stempel gedrukt. De website Bijbelencultuur.nl wil deze invloed in heden en verleden inventariseren, beschrijven en tentoonstellen.
Website
: Bijbels Museum
Natuurlijk zijn er Bijbels te zien in dit museum maar ook onverwachte zaken als Tempelmodellen en Egyptische voorwerpen. Verder nog prenten en archeologische vondsten.
Museum | Amsterdam
: Museum Catharijneconvent
Museum Catharijneconvent heeft een zeer veelzijdige collectie, met kunstwerken en objecten vanaf de eerste eeuwen van onze jaartelling tot aan het heden. Naast middeleeuwse topstukken, heeft het museum ook zijn eigen Rembrandt van Rijn. Alle voorwerpen vertellen het verhaal van het christendom in Nederland.
Museum | Utrecht
: Klooster Ter Apel
Klooster Ter Apel uit 1465 ligt in het uiterste zuidoosten van de provincie Groningen langs de eeuwenoude handelsroute van het Duitse Münster naar Groningen-Stad. Voor doortrekkende reizigers en pelgrims was het klooster een plaats van gastvrijheid en toewijding. Nu is het een museum voor klooster- en kerkgeschiedenis en religieuze kunst.
Museum | Ter Apel
: Museum de Pelgrim
Een permanente expositie van religieus en cultureel erfgoed, bijeengebracht door Toos Achterweust-Siegerink. Met deze verzameling is nu een museum ingericht in twee van de kleinste woningen van Oldenzaal.
Museum | Oldenzaal
: Corrie ten Boom-huis
Dit museum is gewijd aan leven en werk van de familie Ten Boom, in het bijzonder aan Corrie ten Boom, een evangeliste. Documentatie, foto's, en huisraad van deze familie laten zien hoe zij vele onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven redden.
Museum | Haarlem
: Het Zwanenbroedershuis
Dit museum is het huis van de eeuwenoude Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. Deze werd in 1318 opgericht en bestaat nog steeds. Het museum toont vooral voorwerpen uit het verleden van deze broederschap, die veelal van religieuze aard zijn, zoals beelden en koorboeken.
Museum | Den Bosch
: 't Oude Slot
Museum 't Oude Slot is een cultuurhistorisch museum. In het museum bevindt zich de volkskundige collectie Maas-Rooijakkers, een omvangrijke collectie gebruiksvoorwerpen, devotionalia en volksprenten. Kijk eens op de site naar de voorbeelden uit de collectie...
Museum | Veldhoven
: Museumpark Orientalis
Van Abraham tot Mohammed heet de vaste tentoonstelling in dit museum. Verleden, heden en toekomst van jodendom, christendom en islam zijn er te zien, maar ook de onderlinge verhoudingen tussen deze religies. Voorheen heette het Museumpark het Bijbels Openlucht Museum.
Openluchtmuseum | Heilige Land Stichting

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

Boektip

Meer geschiedenis? Kijk eens bij BOL.com naar dit boek:

Een bloedstollend verhaal over muiterij, waanzin en een strijd op leven en dood